Πρόταση για δράσεις με επιστημονικό περιεχόμενο

Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #801

  ΚΑΡΥΔΗ ΜΑΡΙΑ
  Συμμετέχων

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής θα λειτουργήσει Τμήμα Ρομποτικής για παιδιά. Η Ρομποτική είναι μία επιστήμη που πρόκειται να αναπτυχθεί όσο λίγες επιστήμες τα επόμενα χρόνια.
  Η πρώτη συνάντηση με τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Ζήση Λουκά (Μηχανολόγος-Μηχανικός, Msc in Robotics) θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στα Γραφεία του Συλλόγου, στην Κεντρική Πλατεία, στις 17:00.
  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα γίνει η πρώτη γνωριμία με τον εκπαιδευτή και την επιστήμη της Ρομποτικής και θα συζητηθεί η ώρα και η μέρα συνάντησης που εξυπηρετεί το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις των παιδιών.

  Στον Σύλλογο αντιλαμβανόμαστε τη Ρομποτική όχι ως μία «μόδα» της εποχής, αλλά ως εργαλείο γνώσης και ως εφόδιο μάθησης.
  Γιατί, η επαφή με την επιστήμη αυτή προετοιμάζει το παιδί:
  • να χτίσει βασικές ικανότητες για τη ζωή του, όπως δημιουργικότητα και επίλυση προβλημάτων. Η γνώση αυτή ικανοποιεί την έμφυτη παιδική περιέργεια και χτίζει το ενδιαφέρον του παιδιού στο να κάνει κάτι να «δουλέψει», καλλιεργώντας το πνεύμα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

  • να εμπεδώσει μέσω των ρομπότ πολύ καλύτερα τα Μαθηματικά και την Φυσική, καθώς και τον Προγραμματισμό και τη Μηχανολογία. Οι δύο τελευταίες επιστήμες μπορεί να μη διδάσκονται ακόμα στα σχολεία, αποτελούν όμως γνώσεις που αυτή τη στιγμή έχουν τρομερή ζήτηση στην αγορά εργασίας –και αυτό, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

  Κυρίως, όμως, η κατανόηση της ρομποτικής από νωρίς, θα δώσει ένα βασικό εφόδιο για το μέλλον και θα του διδάξει ότι η επιστήμη και η τεχνολογία δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάται, αλλά κάτι που αξίζει τον κόπο να γνωρίσει, να διερευνήσει και να το χρησιμοποιήσει προς όφελός του.

  Σας επισυνάπτω ένα αντίγραφο δράσης ενός άλλου συλλόγου και με παρακίνησε να ζητήσω από εσάς αν έχετε ιδέες για το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς ως σύλλογος. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι ρομποτική η δράση. Κάλλιστα να έχει άλλο θέμα δράσης. Όμως θα θέλαμε γνώμες από εσάς.

  • Το θέμα τροποποιήθηκε 5 έτη, 8 μήνες πριν από τον/ην Διαχειριστής.
  • Το θέμα τροποποιήθηκε 5 έτη, 8 μήνες πριν από τον/ην ΚΑΡΥΔΗ ΜΑΡΙΑ.
Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.